ЕДНО МЕЗЕ ЗА ВСЕКИ ПОВОД…

Мезетата  без  повод  са  хубаво нещо. /Особено ако  с  тяхното приготовление успееш да поизчистиш хладилника/. Плънката е  въпрос на вдъхновение…
Беше ми  останала  една  пилешка пържола, спанак, кашкавал и  сирене крема. Комбинацията  от  домат,  сирене  крема  и  подправки също  беше  много  успешна. Пробвахме  ги  и  сладки  –  накълцан  банан, течен  шоколад  и  орехи,  но  те със  сигурност не  вървяха   с бира…

ПРОДУКТИ:

1  пак.  Won Ton  Wraps /  китайски  оризови  кори/, 1 пилешка  пържола / моята  беше  печена  на  скара от  предишния  ден/, 1  пак  спанак /около  200 грама/, 1  пак.  сирене  крема, 100 грама настърган  кашкавал,  масло, колкото  орех; скилидка  чесън, сол,  босилек, чубрица,  сол,  черен пипер…

Спанака  се  задушава с  малко масло  и  нарязания  на много  ситно  чесън. Оставя  се   да  изстине  и  се смесват  всички продукти / пържолата  нарязана  на  ситно/.  Използвам  пресен  босилек  и  чубрица,  защото  ароматът  им е  незаменим.

Won Ton Wraps   могат  да  бъдат  заменени  с обикновенни  тънки  кори  за  баница,  нарязани   на   квадрати  от около  десетина  см.  5  пласта  един върху друг   слепени  с  няколко  капки  мазнина. Слагате  готовата плънка  в  средата  на   квадрата,  намокряте  с  пръсти около  плънката  и  слепвате. С  корите  за  баница  слепването  е малко по   трудно,  но  можете  да  използвате  и клечка  за  зъби,    с която  да  прихванете   вързопчето. Пържат  се  в  силно  сгорещена мазнина  и  се   изцеждат   върху  хартия.
Вървят и  с  бяло  вино,  и  с  бира  –  зависи  от  повода…

ДА ВИ  Е СЛАДКО !!!

Advertisements

9 thoughts on “ЕДНО МЕЗЕ ЗА ВСЕКИ ПОВОД…

  1. Аз съм в Щатите. Тук такива кори има във всеки хранителен магазин. Това са корите за китайски пролетни рулца. Направени са от същото тесто. Затова и дадох рецептата с кори за баница, защото знам, че могат да бъдат заместени. НО..Сигурна съм, че има и в БГ. Попитайте в някой китайски ресторант, предполагам че ще ви дадът информация. В София преди години имаше китайски магазин за такива неща , някъде около енския пазар, но това беше преди 6 – 7 години..

  2. От родителите си знам, че в България вече може да намериш всичко..Но и тънките кори з а баница не са за пренабрегване. Попитах приятели, казаха, че в България се наричат оризови кори и са доста разпространени..:)

  3. дияна преди много години ядох паниран сладолед и до днес му помня вкуса! повтаряла съм и потретвала на друго място но не е същия! да си дойда на думата казаха ми панирали го с оризово брашно но не стана.да ми кажеш нещо -панировка за сладолед- благодаря ти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s