ЕДНО СЪВСЕМ НЕТРАДИЦИОННО ТИРАМИСУ С ЯГОДИ

Винаги  може  да  се намери повод  да впечатлите някого…А   тирамисуто е десерт,  който  освен  че  е лесен  за  приготвяне, винаги си  остава  класика.  От  доста  време го  приготвям в  чаши, което  от  своя  страна  може  да  бъде цяло  изкуство,  стига да  имате желание  и  време за  това.

ПРОДУКТИ:

400 грама крема  сирене,
4  белтъка,
100 грама   пудра  захар,
3 с.л. заквасена сметана
около  200 – 250  мл  разбита  сметана
50  мл коняк,  ром, марсала  / аз  използвах уиски  този път/
200  мл  силно  кафе
1  опаковка   бишкоти

ягоди, или плод по  желание

Оставете  сиренето  крема  за  няколко  часа  отвън,  за  да  омекне.   Разбива  се  със  заквасената  сметана  и  се  добавя  разбитата  сметана.  Отделно  разбийте  белтъците  с  пудрата  захар на   сняг  и  внимателно   ги   добавете  при  сиренето.
В  свареното  кафе  се  добавя алкохола.  Пригответе  си  чаши и  редите  пласт   бишкоти,  напоени   в  кафе,  пласт   крем.  На  моето  тирамису  втория  пласт  са  нарязани  на  ситно  ягоди  / като  може  да  използвате   всякакъв любим плод/.  Оставете  го  да  стегне  за няколко  часа  в  хладилник.

Да  ви  е  сладко  :)!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s