НАВИТИ ПЪЛНЕНИ ОХЛЮВЧЕТА

Има дни, в  които въображението ми  просто лети. Не  бях правила такива пълнени питки, но  всяко  нещо има първи път. Резултата беше  впечатляващ. Получиха  се  едни  въздушни  хлебчета, пълнени с  шунка и  кашкавал,  като  плънката  отново  е въпрос  на  избор.

ПРОДУКТИ

За  тестото:

3  яйца

200 мл. прясно  мляко

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 пак. суха мая

4 с.л. олио

щипка сол, щипка захар,

брашно  до  меко  тесто

Плънка: шунка  и  кашкавал

Жълтък + 2 с.л. прясно  мляко  за  намазване

слънчогледови  ядки  за  поръсване

cherry домати по  желание

От  всички  продукти  с е измесва меко  тесто. Разделяме го на  топчета, големината  на   които  зависи  от   формичката,  в  която  печете. Аз  пека  в  тава  за  мини  кексчета. Топчетата  трябва да  запълват  около   2/3  от  нея.

Всяко  топче  се  разточва  на  тънка  кора, която  се разрязва  посредата  на  ивици /  без  да  се  реже  до  края/,  слагате  плънката   – нарязаната  шунка  и  настъргания  кашкавал.  Навийте като  пуричка. От  разрезите  плънката  ще  почне  да  изпада  и затова  хващате  двата  края  и  усуквате     като  мартеничка.Така  получения  фитил  се „връзва“  на  възелче и  се слага   в   формичката Маже  се с  жълтъка, разбит  с  прясното  мляко, и  поръсваме  със слънчогледовите  семки.

Оставете  ги  да  втасат около  20  – тина минути. Пекат се  в  силна, предварително  загрята фурна.  Няколко минути преди  да  ги  извадя  ги  мажа с  масло. След  като  са  готви –  покривам  с  кърпа.

Да  ви  е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s