СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ

Едно от  нещата,  които  най –  много  липсват,  когато  си навън  са  най –  обикновенните  бабешки  манджички.  И  разбира  се  –  баничките. Колко  сме  с е бъзикали  с  ония  мазните  банички,  дето  ги  продаваха  в   мазето на  УНСС. Уф  – неволята  на  емигранта  –  дай  му  баничка  и  боза, и му  затвори  устата..:)

ПРОДУКТИ

1  ч.ч. вода

1 /3 пак.  суха мая

1 ч.л. оцет

3  с.л.  олио

сол

брашно  до  меко тесто

За  плънката: спанак,  сирене,  1/2 ч.ч. настърган  кашкавал,  масло

Тестото  се  измесва, прави  се  на  топка  и  с е завива  с кърпа.  Оставете   го  десетина  минути.  Разделяте   го  на    две  и  разточвате  кори  с  диаметър  около   20  см.  Корите  се  мажат с  малко  олио и с е оставят  да  се  отпуснат. / Времето  зависи  от  това  колко  топло  е  в  стаята/,  т.е.  тестото  трябва  да  може  да  се  тегли  лесно  с  пръсти

Изображение

Поръсвате  с  масло,

Изображение

разпределяте суровия  спанак,  кашкавала и сиренето.

Изображение

Загъвате.

Изображение

Пекат  се на  силна  фурна.  Стават  нещо  средно  между   тутманик  и  баничка  /  заради  маята/  –  неверятно   вкусни…Да   Ви  е  сладко!

Advertisements

2 thoughts on “СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s