СОЛЕНИ ЕКЛЕРОВИ ТОПЧЕТА

Обичам да  разглеждам  готварски  книги.  Спирам  се  на  някоя  рецепта /  и  не  мисля  как  да  я  направя/,  а почвам  да  се  чудя  как  да  я  променя. Та  въпросната книга  беше на  френски,  но  фотографиите  бяха  невероятни Та  по  този  начин попаднах  на  една  рецепта  за  еклери, обилно  напълнени с  шоколадов  мус  и  поръсени със захар.  Ама  на! Като не  обичам  сладко.  И  така  се  роди  рецепта за  радост  на  небцето и на  кака  Did..:)

ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. олио

1 1/2 ч.ч. брашно

6 големи яйца

щипка  сол

1 ч.ч. нарязана шунка

1 ч.ч. настърган кашкавал

1/2 ч.ч.  кисели  крастевички

магданоз, босилек,  черен  пипер

Водата, мазнината  и  солта се слагат  на  умерен  котлон. След като  кипне слагаме брашното и  почвате да  бъркате  енергично  с дървена лъжица. Получава се  лепнещо тесто, което почва веднага да се отлепва от  стените  на тенджерата. Махнете  от  огъня и  оставете настрана  да  изстине.

След  това яйцата започват  да се  прибавят  едно по  едно. Когато сте  готови, прибавете останалите  продукти  –  нарязаната  шунка  и   киселите  крастевички, настъргания  кашкавал  и  подправките. Разбъркайте  внимателно.

Пробвахме  ги и пържени, и печени. В зависимост  какво  пиеш  няма  да  останат.

Печените се  надуха  и станаха  кухички  вътре. Стават  страхотни  пълнени  със  салата,  например..:)

ДА  ВИ Е  СЛАДКО!

Advertisements

2 thoughts on “СОЛЕНИ ЕКЛЕРОВИ ТОПЧЕТА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s