ПЪЛНЕНИ ХЛЕБЧЕТА

Не обичам  да  хвърлям храна вкъщи! Грехота  е! Ама и  няма  как да ядеш  една  и  съща  манджа  по  три  пъти. Бяхме  правили  печено пиле, имах  достатъчно  месо,  за  да  направя поредната  щуротия. И  тя   взе, че  стана  много   вкусна  щуротия.

ПРОДУКТИ

За  тестото:

200  мл  вода

1  пак.  мая

1   жълтък

1  к.л  сол

щипка  захар

3  с.л. олио

брашно  до  меко  тесто

За  плънката:

200  грама  спанак

1-  2   големи моркова

гъби

1.ч.ч.  настърган  кашкавал

1  ч.ч.  пилешко месо  нарязано  на  кубчета

джоджен,  чубрица, черен пипер  и  магданоз

Задушавам  морковите  нарязани  на  кубчета и  гъбите  в  малко масло.  Малко  преди да  го  свалите  от  огъня  прибавяте  спанака /  трябва  му не  повече от  2  –  3 мин/  и  месото. Прибавете  всичките  подправки  след  свалянето  от  огъня.

Хлебчетата  ги   приготвям  във  формички  за  мъфини.  След  измесването,  тестото  го  покривам  с кърпа  и  го  оставям  да „почине“  за  десетина  минути. Разделям  го  на  топчета,  които  разточвам  с  дебелина  около  5  мм  и  големина,  колкото  да  може  да  „опаковате“   формичките  за  кексчетата.  Сложете  плънката  и най  – отгоре  настъргания  кашкавал.  Кашкавалът  винаги  го  слагам  най –  отгоре,  за  да  може  да  се  разтече.  От  тесто  поставям  капаче,  което  просто  залепвам  с  пръсти. Пекат се  на  силна  фурна.

Хубавото  на  всичките  тези  приумици е, че  комбинациите  от  плънка  зависят  само от  вас  и  това какво  обичате  –  грах,  чушка,  царевица, сирене,  алфредо  сос,  наденички  и  т.н. Използвайте  въобръжението  си. Резултатите  винаги  са  впечатляващи.

Да  ви е  сладко…:)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s