ДОМАШНИ КРАКЕРИ ЗА ЦЕНИТЕЛИ

\Незнам  дали си  даваме  сметка  какви  боклуци  ядат   децата  ни. Всичко  е  пълнено с  какви ли  не  Е –  та,  подобрители,  овкусители,  тарнс – мазнини  и  невероятно  количество  сол,  че  в  крайна  сметка  незнаеш какво  ядеш.  Затова и  започнах  да  се  опитвам  да  правя   едни  такива  вкусни  измишльотини,  дето  да  се  харесат  на  три  годишния  ми  син.  И  резултата  е налице.  Обожаваме  ги  всички  вкъщи…

ПРОДУКТИ

60 размекнато  масло

1 ч.ч.  брашно

1 ч.ч. настърган  чедър / кашкавал

1/3 ч.ч. пармезан

2 –  4  с.л.  вода /  в  зависимост  от  това  колко  ви  е мазен  кашкавала/

щипка  сол

пресни чубрица или  мащерка

Нарежете маслото  на  кубчете  и  смесете  с брашното,  кашкавала  и  подправките.  Месите до  получаването  на  трохи,  които  лепнат  една  за   друга.  Прибавяте  водата  лъжица  по  лъжица,  месейки,  до получаването  на  тесто.  Тестото  на  пипане  е  точно  като  мек  пластелин.  Увийте  в  прозрачно  фолио и сложете  в  хладилник  за  около  час.  Разточвате  на  тънка кора, изрязвате   формички  и  печете  на  сила  фурна/  около  180  –  200  градуса  за  15  минути/

нФормичките аправих   от  кутийка  за  безалкохолно.  Нарязвате  на  ивици и свивате   в   желаната   форма.  Подлепвате   с тиксо.

Да  ви е  сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s