ЗАДУШЕНО СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Купуването/ наличието  на бутилка хубаво червено  вино  си заслужава тази гозба,  дето  винаги ми  е била на  сърце. Спокойна вечер пред  телевизора с  чаша червено  вино и  хубава  вечеря, може  да се нареди сред  значимите  неща  в  забързания ми  живот с две  хули…

ПРОДУКТИ

2 свински  пържоли / около  200 –  250грама/ Спокойно  може  да замените  с пилешко

2 глави  кромид  лук

1 ч.ч. бейби  морковчета  или  2  големи  моркова нарязани на  шайби

2  чушки

1 ч.ч. нарязани  гъби

1/3 ч.ч. червено  вино. Хубавото  ястие  става  с  хубаво  вино!

чубрица, джоджен, черен пипер,  сол,  лют  червен  пипер

Ако имате под  ръка  прибавете  и  1/2 ч.ч.  царевица

Месото  се  нарязва  на  ивици и  се  запържва на  много  силен  котлон  в  малко  мазнина.  Сложете  сол, черен  пипер. Прибавете  морковите  и  виното.  Намалете  котлона  и го похлупете.  Трябва  му  около  10  минути,  зависи  от  големината  на  ивиците  месо.  След  това  се  прибавят  всичките  останали  зеенчуци,  нарязани  на  едро. Довършете  на   силен  огън  до  готовност  на  зеленчуците.  Преди  д а го  свалите  от огъня, прибавете   чубрицата  и   джожена.

Да   ви  е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s