Тази вкусотия я препоръчвам на всеки, който иска да направи впечатление. Без значение дали ще ги поднесете с гарнитура или просто ще са прекрасно допълнение към чаша студено бяло вино / или бира/. Аз да си призная, малко ме мързеше, но и в по – малък размер не бихме им простили. Зависи дали ще използвате като основно или просто за мезе.
ПРОДУКТИ
1 1/2 ч.ч. пилешко месо нарязано на кубчета, или 2 пилеши пържоли
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 чушка
100 грама сирене крема
магданоз, мащерка
сол, черен пипер и къри
1 яйце, брашно и галета за паниране. Разбийте яйцето с малко бира…Панировката става невероятна.
Количествата, които ви давам са приблизителни. Ако искате сложете повече кашкавал или добавете обиковенно натрувено краве сирене, гъби, царевица и т.н. Кремата сирене обаяе е важно, за д стане плънката като кайма и да задържи всичко заедно.
Вземете двете пилешки пържоли и ги задушете в малко зехтин. Оставете настрана, за да изстинат напълно / в противен случай ще разстопите кашкавала/. Нарежете на ситно.
В коляма купа смесете всичките продукти – нарязаната nа ситно чушка, нарязаното пилешко месо, настърганият кашкавал и сиренето. Овкусете с подправките. Прибавете ситно нарязаните магданоз и мащерка. Омесете всички продукти. С навлажнени ръце правите топчета, които се панират в брашно, яйце и галета. Пържите в силно загрята мазнина.
„Каймата“:
Така оформените кюфтета:
Ето ги и панирани:
А така изглежда вече готовото кюфтенце, все още горещо с разтопения кашкавал вътре:
Да ви е сладко. И наздраве!
СТРАХОТНО,ЩЕ ПРОБВАМ
много са лесни..Ако имате готово месо, останало от печеното пиле от вечеря например, ви трябва не повече от 15 мин за
паниране..:)
Naistina prekrasni , skoro shte opitam I shte se pohvalq s rezultata .Blagodarq za interesnoto I vkusno predlojenie
Днес ги направих за вечеря станаха убийствено вкусни.Благодаря за рецептата.
радвам се, че са ви харесали..Такива рецептички се получават като се опитвам да преобразя вечерята от предишния ден например…:)
Dide mogs li da zamestq Kremata sas philadelphia?
Ами Филаелфията е едно от най – хубавите крема сирена…Аз с него готвя. На фейсбук страничката едно момиче качи снимки, като беше го заменила с извара – и пак им бяха харесали…
Здравейте. Опитахме топчетата- много са вкусни. Използвах пилешко филе от гърдите и първо го нарязах, а после- позадуших. След това го накъсах. Добавих 1 опаковка от 125 гр. обикновено крема сирене. Много съм доволна от резултата! Благодаря за рецептата 🙂
O, няма защо. Радвам се, че са ви харесали. Комбинациите са хиляди. Може да сложите и царевица, и гъби, и какво ли не. Посетете публичната ми страничка във фейсбук – там има също предложения и идейки…И да покажете снимки…:)
НЯМА ЛИ ДА Е ПО ДОБРЕ ФОРМАТА ДА Е КАТО ШНИЦЕЛ И ПО ДОБРЕ ЩЕ СЕ ИЗПЪРЖИ !!!!
При положение, че всичко продукти са ви готови, няма смисъл от много пържене. Трябват ви само няколко минути да се стопи кашкавала и сиренето. Опитайте ги така, няма да съжалявате…
А дали може сиренето крема да се замени с топено сирене…
не съм пробвала, но надали ще има прблем. Настържете го на дрежно ренде, за да може да обедини всички продукти. Само омесете „каймата“ добре, за да могат да се панират по лесно..:)
Za da moje da se nasturje topeno sirene podoziram, che shte trqbva purvo chastichno da se zamrazi vuv frizera, Mnogo po-lesno se nasturgva sled tova. A receptata e strahotna! Predpolagam I ostatuci ot pile na gril moje da se polzvat, mnogo vkusno izglejda. Shte probvam mnogo skoro! Izvinete za latinicata, na laptopa ne sum mu slojila kirilica vse oshte,
аз доста често го правя с „остатъка“ от пилето на грил. И вече вариациите са хиляди. Можете да сложите и всякакви зеленчуци, царевица. Да се похвалите с резултат..:)
dianjelly · 10/06/2013 в 1:11 am · · Отговор
O, няма защо. Радвам се, че са ви харесали. Комбинациите са хиляди. Може да сложите и царевица, и гъби, и какво ли не. Посетете публичната ми страничка във фейсбук – там има също предложения и идейки…И да покажете снимки…:)
А КОЯ Е СТРАНИЧКАТА ВИ ВЪВ ФЕЙСБУК?
https://www.facebook.com/pages/ILoveToCook-Dids-yummy-page/571548122891685?ref=hl Заповядайте…:)