ХЛЕБЧЕ ПЪЛНЕНО С МЕРАК

Има  моменти,  за  които  човек  си  заслужава  да  живее.  Все  още помня  миризмата на  току  що опечен  хляб  от  старата  пекарна  на  село.  Това ме   връща  пак  там  и  отново  се  чувствам  на  12.   Какво  щастие.  Та  този   хляб е   доста  различен  от  този  в  моето  детство,  но  миризмата  ме  кара  да  се   чувствам  по  същия  начин.

ПРОДУКТИ

1  хляб

60  г  масло

5 – 6  скилидки  чесън

1/2  ч.ч.  настърган  кашкавал  +  1/3  ч.ч.  пармезан

4  ивици  бекон

чубрица,  магданоз,  мащерка, шарена  сол

Моето  хлебче  е  домашно  производство. Но  става  с  всякакъе   купен  хляб.  Изберете  такъв, който   не  е с  изгоряла  коричка. Нарежете   хлебчето  на  кубчета,  като  не  разрязвате   до  края  долната  му  кора:

DSC_2556

Направета  паста  от  маслото,  счуканите  скилидки  чесън  и  всичките   подправки.  Намажете  вътрешността  на  хлебчето.   Сложете  пармезана и   нарязания  на  ситно  бекон.  Сложете  половината  от  кашкавала. Увийте  така   нарязаното  хлебче   във  фолио,  По  този  начин мазнината  от  бекона  и  маслото   няма  да  изтече,  а  ще  се  събере   в  долната  кора  на  хляба.

DSC_2562

Печете  на  180  градуса  за  около  20   мин.  Сложете останалата половина  от кашкавала.  Върнете  обратно  във   фурната  за  около  5  минути,  за  да  се  стопи  кашкавала  и  сервирайте…

DSC_2567

Да  ви  е  сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s