МОЕТО АРОМАТНО ЧУДО – ПЕСТО

Постоянно   говоря за  това колко  държа  на  пресните  подправки. За мен  свежите подправки  са задължителни з а всяка  кухня…А  пестото…ех  това  песто.  Мога  да го  вмъкна в почти всяка рецепта…:)

ПРОДУКТИ

около   3  ч.ч. босилек

1/2  ч.ч. пармезан

1/2 ч.ч.  зехтин

1/2 ч.ч. кедрови  ядки  или  орехи

5 –  6  скилидки  чесън

сол,  черен  пипер

1 ч.ч.  магданоз  по  желание

Кедровите  ядки  лесно  могат  да  бъдат заменени  с орехи.  По  принцип  се  добавят  сурови,  но  а з ги  запичам  леко, обикновенно на  тиган. Аромата  на печените  ядки,  допълва  този на  босилека  и  пармезана  и  комбинацията  е  страхотна. Пармезана  може  да бъде  заменен  с  краве  сирене.  Пробвала  съм  го  като   вариант   и  също  го  препоръчвам.   Ако  обичате може  да  добавите няколко  стръка  магданоз –   аз  винаги  го  прибавям.

Всичките  съставки  се  смилат  в  блендър в  последователност ядки, босилек, чесън. След това се  добавя зехтина, солта  и  черния  пипер.  Прибавя  се  и  пармезана. Ако искате   добавете  повече  зехтин.  получава  се  паста,  която  трябва  да  бъде  съхранявана  в  хладилник.

Ако  имате  повече  босилек  и искате   да  замразите   –  няма  никакъв  проблем,  просто  пропуснете  кашкавала.  Аз  замразявам   във  формички  за  лед и ато  замръзна   добре  прибирам   в  плик или   кутия…:)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s