АРОМАТНИ БИРЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

Картофите  са  хубаво  нещо. Дали ще са просто като  гарнитура или сервирани  със  зелена салата  – като  лека  вечеря,  точно на  тези  картофки  никога не  бихме  им  простили.

ПРОДУКТИ

7 –  8 големи картофа

1 бира /количеството  зависи  от  това  колко  е  голяма  тавата,  в  която  ще  печете.  Трябва  да  покрие  около  1/3  от   дъното  на  тавичката./

50 грама  масло

3 –  4 скилидки   чесън

сол,  розарин,  мащерка, черен пипер,  магданоз

3  –  4   с.л  олио

По   желание  може  да  добавите  пресен  лук и  бекон

Картофките  се обелват и се  нарязват  на  едро. Ако  използвате  пресни  картофи,  просто  ги измийте   добре.  В  незалепващ тиган  слагате  олиото  и   картофите  и  запържвате  на  силен  огън  докато  хванат  коричка.  Те  не  са   готови,  а просто  запечатани. Преди да ги свалите от  котлона сложете  ситно  нарязаните  чесън, мащерка  и  розмарин. Прибавете солта  и   черния  пипер,

Преместете   в  тавичка,  сложете  бирата  и  маслото.  Пече  се  до  готовност  на  картофите.

Ако  добавяте  пресен  лук  и  бекон,  го  направете   десетина  минути  преди  да  ги  извадите  от   печката. Като  ги извадите  от   фурната  прибавяте   ситно нарязания  магданоз.

Да   ви е   сладко!

Advertisements

2 thoughts on “АРОМАТНИ БИРЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s