Картофите са хубаво нещо. Дали ще са просто като гарнитура или сервирани със зелена салата – като лека вечеря, точно на тези картофки никога не бихме им простили.
ПРОДУКТИ
7 – 8 големи картофа
1 бира /количеството зависи от това колко е голяма тавата, в която ще печете. Трябва да покрие около 1/3 от дъното на тавичката./
50 грама масло
3 – 4 скилидки чесън
сол, розарин, мащерка, черен пипер, магданоз
3 – 4 с.л олио
По желание може да добавите пресен лук и бекон
Картофките се обелват и се нарязват на едро. Ако използвате пресни картофи, просто ги измийте добре. В незалепващ тиган слагате олиото и картофите и запържвате на силен огън докато хванат коричка. Те не са готови, а просто запечатани. Преди да ги свалите от котлона сложете ситно нарязаните чесън, мащерка и розмарин. Прибавете солта и черния пипер,
Преместете в тавичка, сложете бирата и маслото. Пече се до готовност на картофите.
Ако добавяте пресен лук и бекон, го направете десетина минути преди да ги извадите от печката. Като ги извадите от фурната прибавяте ситно нарязания магданоз.
Да ви е сладко!
Чудесни са! – а сколко биричка вървят?
Ахахха – с много 🙂