СПАГЕТИ В ГЮВЕЧЕ

Всичко е  хубаво,  когато  е  приготвено   в гювече.  Дали ще е  печено  сирене,  кашкавал или  обикновен селски гювеч, самият глинен  съд прави   вкуса невероятен.

ПРОДУКТИ за  три гювечета:

1/2 пакет спагети –  количествето  на спагетите  зависи от  големината  на вашите  гювечета

2 ч.ч. гъби

1/2 ч.ч. нарязан  бекон

1 ч.ч. настърган  кашкавал

1 ч.ч. доматен сос

4  с.л  зехтин

мащерка

на  всяко  гювече  1  с.л заквасена  сметана

 

Спагетите  се сваряват в  подсолена   вода.  Изцедете и  прибавете  зетина  и  мащерката. Разбъркайте добре  и  разпределете   в  гювечетата. Беконът  и  гъбите  се  запържват / обикновенно  ги  запържвам  без  мазнина,  защото   бекона   пуска  достатъчно/.  Разпределяме   ги   върху  спагетите.  Прибавяме  доматите /  около  1/3 ч.ч. на   всяко   гювече/  и  заквасената  сметана.  Печем  20 мин.  на  ооло  180  градуса.  Извадете  и  добавете  кашкавала.   Върнете  ги  в  печката  за  десетина минути.  Сервирайте  с  бяло  вино.  Да  ви  е  сладко…:)

Advertisements

4 thoughts on “СПАГЕТИ В ГЮВЕЧЕ

    • Разбира се, че ще станат..Аз просто обичам „бели“ спагети…От сметаната соса става малко по – плътен. Но съм ги правила и без сметана. Може да замените всичко. Вместо бекон – шунка, вместо гъби царевица, броколи…и т.н.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s