КАНОЛИ ВЪВ ФУНИЙКА

Какво ли  не  измислихме  заради  мързел…   Та  и  аз  така.   Понеже   ме  домързя  да  навивам  формички за  каноли,  реших  да  ги  направя  във   формичките  за  фунийки,  които  отлежаваха   в  шкафа. Канолите  са  един  страхотен  италиански   десерт,  който  върви   не  само   със  силно  експресо.  По  принцип  се  приготвят  с  ригота, но  пълнежа приготвен  от  крема  сирене  и  сметана,  не  отстъпва  с  нищо.  А  и  никога  не  са оставали  вкъщи,  за  да  се оплачем…:)

ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч захар

1  ч.л.  канела

1/4 ч.л. сол

3 с.л. меко масло

2   яйца

2  с.л. оцет

2 с.л. вода

ЗА КРЕМА

250 мл.  сметана

150 грама крема сирене

4 с.л пудра  захар

3 с.л   ягодово  сладко

Брашното,  захарта,  канелата  и  солта   се  смесват   добре.  Прибавете  мекото  масло.  Разбийте добре яйцата  и  ги  прибавете  към брашното.  Сложете  оцета  и  водата.  Понякога  се  налага да  се добави  още съвсем  малко  брашно.  Но  не  бързайте.  Измесете  добре и  приберете  в  хладилник  за  около   половин  час.

Разточете на  леко набрашнена повърхност  и разрежете на  лентички.

DSC_2908

Фунийките  се  увиват  и  пържат  в   силно  нагорещена  мазнина.  Внимавайте  при  изваждането.  Аз  използвам  щипките  за  грила,  за  да  мога  да  изцедя   всичката  мазнина  от   фунийката.  Оставете  върхи  хартия  да  изстинат  напълно.

Пригответе крема.   Сиренето  е  препоръчително  да  е  стояло  поне  един  час  на  стайна  температура,  за  да  се  разбие  по  –  лесно.  Прибавете пудрата  захар  и сладкото  към   кремата  и  раабийте  на ниска степен   с миксер.  След  получаването  на еднородна  смес,   сипете  сметаната   и  разбийте  до  получаването  на   гъст крем.  Напълнете   изстиналите  каноли.  По  желание  сервирайте поръсени    с пудра  захар…:)

Advertisements

2 thoughts on “КАНОЛИ ВЪВ ФУНИЙКА

  1. Здравей dianjelly, направих тези хубави и вкусни каноли, но искам да попитам ти каква сметана си сложила, тъй като не си уточнила.Аз лично (не знам защо!) сложих течна, да …стана хубав крема, но сигурно може и със заквасена.Би ли уточнила.

    • да, обикновенна течна сметана. тук и казват HEavy Whiping cream…:) В България съм използвала Hopla…Но май няма кой знае какво значение…:) Надявам се, че ви харесаха… Пратете ми снимка ако имате на станицата в Facebook , ще с е радвам да я публикувам…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s