БАДЕМОВИ СЛАДКИ С БЯЛ ШОКОЛАДОВ КРЕМ

Това  е  рецепта  от  типа  –  искам  да  те  впечатля,  ама  нямам  никакво  време..:) Стават  бързо  и  са  ужасно  вкусни.  Има  хиляди  варианти  като   вкус  и  цвят  –  всичко  зависи  от  това какво  обичате.

ПРОДУКТИ:

3  белтъка

9  с.л. пудра  захар

3  с.л. брашно

1 ч.ч.  бадемово  брашно  или   смлени  на  много  ситно  бадеми

ЗА КРЕМА:

1/3  пакет крема  сирене –  около   70  грама

1 ч.ч. заквасена сметана

50 грама  бял  шоколад

Оставете  белъците  да  престоят   1  вечер  в  хладилника /това  е  съвет,  който  ми  дадоха  сладкари  тук /. Разбийте   ги   с  пудрата  захар   до  получаването  на  гъст  крем. Като  махнете  миксера,  белтъците  трябва  да  не   спадат.  Брашното  и  смлените  на  ситно  бадеми  се  смесват.  Вземете  шпатула  и  започвате  да  прибавяте  към  разбиите  белтъци.  Бъдете   внимателни    –  недейте  да  бъркате  много  силно,  защото  сместа  ще   спадне.

С шприц   или   торбичка  оформяте  дребни,  по   възможност  еднакви по  големина  сладки.

DSC_2640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пекат  се    в  предварително  загрята   фурна  в  началото на 150  градуса  за  10  минути и  после още  толкова  на  100…Докато  се  пекат  може  да  приготвите  и  крема.  Стопете  шоколада на  водна  баня и  прибавете  малко  от  кремата  сирене. Разбъркайте   до  получаването  на   хомогенна  смес.  Постепенно   прибавете  цялото  сирене   и  накрая  и   заквасената  сметана.  Разбийте   добре  и  прибереtе   в  хладилник  д а се  стегне   до   напълното  изстиване  на  сладките..  От  това количество  се  получават   25  –  30  двойни  сладки.

DSC_2641

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s