ПЕЧЕНА СЬОМГА В СМЕТАНОВО ЛИМОНОВ СОС

Сьомгата  е  невероятна  риба. Риба,  която може да бъде консумирна по  хиляди  начини  –  дори  и  сурова. Най –  важното е обаче  да  бъде прясна.  Цвета на месото  има  невероятен   розово – оранжев  цвят. Моите котлети  бяха  без  кожа ако  попаднете на  месо  с  кожа, печете  с кожата  отдолу.   Ако искате  може  да  я  замените   с пъсърва  –   имат  сходна  консистенция  на  месото  и  става  страхотно.  Задължително  сервирайте  с  бяло  вино..:)

ПРОДУКТИ:

4 котлета  от   сьомга

1  лимон

сол, черен  пипер, зехтин и мащерка

Аз  използвам  чеснова  сол. Придава страхотен  аромат  на  рибата.

ЗА СОСА:

4  с.л лимонов сос

1/4 ч.ч. бульон  от  риба  или  пиле

1 ч..ч  сметана

50 грама  крема  сирене

черен  пипер  и мащерка

Магданоз  за  поръсване.

Овкусете  котлетите  със  солта,  черния пипер  и  мащерката.  Прибавете  зехтина / около  1 с.л  на  всеки котлет/. Лимона  се разрязва  на  коллца и  се реди   върху рибата. Сьомгата  се  слага  в  предварително  загрята  фурна  на  силна   фурна.  Пече  се доса  бързо  –  зависи  от  големината  на  котлетите.  На  моите  и трябваха   15  минути  на  180  градуса.

Докато  се  пече  рибата,  пригответе  соса.  В  подходяящ  съд  сложете лимоновия сок,  сиренето  крема,  бульона  и  сметаната.  Оставете  да  заври на  силен  котлон  и  намалете.  Оставете  да  се  сгъсти.  След  като махнете от  котлона овкусете  с  черния  пипер  и  сол  на  вкус.

Сервирайте  рибата полята  със сос  и  поръсена  със  ситно нарязан  магданоз…И  разбира  се  с  чаша  изстудено  бяло вино…НАЗДРАВЕ…:)

Advertisements

2 thoughts on “ПЕЧЕНА СЬОМГА В СМЕТАНОВО ЛИМОНОВ СОС

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s