ГЮВЕЧЕ

 

Има  манджички,  които са  създадени  само  да  може  да  изчистиш хладилника  от  това – онова,  дето  имаш останало по  малко. Великото   гювече. Можеш  да  го  направиш с  всичко.  Няма  как  да  сбъркаш. Май  само  с риба  не  съм  правила,  но  никога  не е  късно..:)

Няма да  давам точни  продукти,  защото всичко  зависи  от  това колко  голени  са  гювечетата  и  колко  искате   да  направите.

ПРОДУКТИ  за  4   гювечета:

4  -5  картофа

1  глава  лук

3 – 4  скилидки  чесън

1   голяма   чушка

1  консерва  домати или  2   големи  домата  нарязани  на  ситно

1 ч.ч.  нарязани  гъби

300  грама  сурова наденица

сол,  черен  пипер, джоджен, чубрица

4   с.л.  олио

4  яйца  по   желание

 

Картофките  се  нарязват  на  едро  и  се  задушават в   олиото  и  малко  вода.  Минута  преди  да  ги  свалите  от  огъня  прибавете   сол  и  ситно  нарязания   чесън.  Разпределете    на  дъното на  гювечето. В   същото  тиганче сложете   нарязания  на  едро  лук,  гъби  и   чушка.  Задушаваме    за  не  повече  от няколко  минути /около  4 –  5  минути  са  достатъчни   лука  и  гъбите  да  омекнат,  но  не  да  са   готови/. Сложете  черния  пипер, чубрицата  и   ситно нарязания   джоджен.  Разделете   върху  картофите.  Отгоре  се  реди  нарязаната   сурова  наденица,  а  върху  нея,  ситно  нарязаните  домати / или  консерва.

DSC_2436

Пече  се  около   30  –  40  минути  на  силна   фурна. По   желание   сложете   яйце  във  всяко   гювече   5  -6  минути  преди  да  ги  извадите.  Аз понеже  яйце нямах,  сложих  кашкавал…

Да  ви е  сладко.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s