КАРТОФЕНИ РОЗИ

Хем картофи, хем  в   гювече.  Какво по – хубаво  от  това.  Стават  много  красиви,  прекрасно   допълнение  към  салата,   риба  или  пиле.  Задължително  ги  поднасям  с  млечен чеснов  сос.    

ПРОДУКТИИ за 3 гювечета 

6  -7 картофа  / може  и  3 ,  зависи  от  това  колко   са големи/

4 – 5  с.л. олио. 

 1  ч.ч.  босилек

1/2 ч.ч.  магданоз

2  с.л. настърган  пармезан

3  – 4  скилидки  чесън

розмарин, черен  пипер,сол

1/3 ч.ч.  бира    на   всяко  гювече

Картофите  се  нарязват  на  тънки  шайби  като  за  чипс.

DSC_2978

 

Олиото,  босилека,  магданоза, чесъна  и   всичките  останали  подправки  се  смилат   на   паста. Вземете гювечетата  и  почвате  да  редите от  края  към  средата  на съда  като картофите  се  топват   в  ароматната   паста.  Оформяте  като   розичка. 

 

DSC_2980

 

Накрая  слагате  бирата  и   печете.  Аз  пека  под  капак  до  омекване  на  картофите  и  после   махам  капачето  за  да  се  зачервят. По  желание  може  да  сложите  и  кашкавал.,,Да  ви е   сладко!

DSC_2987

 

 

Advertisements

5 thoughts on “КАРТОФЕНИ РОЗИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s