ЯЙЦА В ГНЕЗДА

Това   е   поредната рецепта –  придобивка от  пребиваването  ми  в  чужбина.  Това  е доста  стара  английска  рецепта.  По  принцип   ги   пържат в  много  мазнина,  но  ние   ги  предпочитаме  печени.  Стават  невероятни,  поляти  с   гъбен  сос  и  картофено  пюре…

ПРОДУКТИ

6  големи   яйца,  твърдо  сварени

500  грама  кайма

1/2  глава  лук,  нарязана на  ситно

пресен  магданоз, нарязан  на  ситно

1/2  ч.ч.  нарязани  на  ситно  и  изпържени  гъби / няма   ги  в оригиналната  рецепта, но  аз  слагам  и  става  много  вкусно/

сол, чубрица,  черен  пипер, кимион,

1/2  ч.л.   лют  червен  пипер  или  едно  люто  чушле  нарязано на  ситно

Ако  използвам  телешка  кайма  нарязвам  около   100   –  150  грама  пушена   сланина   в  каймата.

По рецепта  тези   яйца  трябва  да  се   овалят  в  галета  и  да  се изпържат,  но  аз  не  използвам  нищо,  а  ги  пека  направо…

Каймата  се  омесва   добре  с  всичките  подправки  и   гъбите / всичките  продукти на  рецептата,  без  яйцата..:)/. Оставете  за  около  час –  да  в  хладилника,  за  да  се  овкуси  и поеме   ароматите   добре.  Обелените  сварени  яйжа   се  „обиличат“  в  кайма.  Така  оформените  топчета  се  пекат  на   силна   фурна   –  около  200  градуса   за  трийсетина   минути.

Да  ви  е  сладко.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s