ПИЛЕШКИ РУЛЦА СЪС СПАНАК

Не  бях  правила  таива   рулца   от  години.  Но  имахме  повод  и  трябваше  да се  отчета.  Обикновенно  ги   заливам   с  гъбен   сос,  но   този  път  го  пропуснах.  Сервирани  са със  задушени  аспержи  и  картофена   салата.

ПРОДУКТИ

2    парчета  пилешки  гърди

6  парченца  шунка

около   2  ч.ч.   спанак

1/2  ч.ч.  настърган  кашкавал

По   желание   може  да  използвате  и   1/2 ч.ч.  извара.

 

за  марината:

2 с.л.   соев  сос, 2 –  3  с.л лимонов сок, 2 скилидки   чесън , сол, черен  пипер,  сол

 

Разрязвам  двете  парчета пилешки  гърди  на   6 тънки  пържолки.    Месото  се  „маринова“  за  около   час   /  всичките  подправки,  счукания  чесън ,  лимоновия   сок  и    соевия  сос  слагам  в  пликче  за   фризер  с  месото/.

Сложете  пилешката  пържолка,  отгоре  слагате  парченце  шунка,   спанак и  завивате  на   рулце.  Ако   ще използвате  извара,  тя  се  слага  върху  спанака,  преди  да  се  завие месото.

DSC_4120

Рулцето се  завива  и  се   „захваща “  с  клечка  за  зъби.

Така   завитите   рулца  се  запържват  за  около  2  –  3 мин  от   всяка  страна  на  силен котлон  под  похлупак.   След  като  са  готови  ги  изваждам  в  тавичка

DSC_4122

 

Поръсвам   с настъргания  кашкавал  и  запичам  на   горна   фурна  за  няколко  минути.

Сервирам   с  гарнитура  по желание.

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s