ПИЛЕШКИ ПАСТЕТ

Замисляли  сте  се  колко  боклуци  ни  пробутват  из  магазините… Включително  и  така  обичания  ни  пастет.  За  съжаление  това  дето  го  продават  е  минало  покрай  пастет  –  пълно  е  с  какви  ли  не  подобрители,  овкусители,  включително  и  всякакви  изрезки,  пера и  кости.  Тъжно.  За това  почнах  да  приготвям  много  неща  вкъщи –  дори  и пилешкия  пастет.

ПРОДУКТИ

200  грама  пилешки  дробчета

200  грама  пилешки  гърди  / сварени/

1  глава  стар  лук

около   80  грама  размекнато масло

1 –  2 скилидка  чесън

сол,  черен  пипер,  розмарин

Дробчетата    задушавам   с  подправките  и  нарязания  на  ситно лук   до  пълната  им   готовност.  Ако  не  искате  да  пържите може  и  да сварите  дробчетата  с  пилешкото  месо.   Изчакайте   да  изстинат  добре и  просто  пасирaте   всичко  заедно /  маслото,  дробчетата,  пилешкото месо, лука  и подправките/   в  блендъра.   Ако  няма  да  консумирате   веднага  насипете  в купички  и  покрийте  с  масло.  Така  пастета може да  бъде съхраняван   за  2  дни…

Ако  искате  може  да  добавите  няколко  гъби,  сушени  домати  –   варианти  много.  Невероятен  е   с  препечени  филийки…:)  Да  ви е   сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s