СВИНСКА/ТЕЛЕШКА ПЪРЖОЛА С ГЪБИ

Една  бърза  вечеря,  която  се  готви  почти  сама…:)  Обожаваме  я  във  всякакви  варианти  и дори  и  с пилешко.  Месото  е  хубаво  да  го  овкусите  от  предишната  вечер.  Става  много  по  –  крехко  и  вкуса  е невероятен…

ПРОДУКТИ

за  марината:

1/2  ч.ч.  бяло  вино,

1  с.л. горчица

1  с.л. сос Уорчестър

сол,  черен  пипер,  кимион

2 свински  или  телешки  пържоли

1  купичка  нарязани  на  едно  гъби

1/2  гъбен  бульон

1 с.л. брашно

1  1/2 ч.ч.  вода

мащерка,  черен  пипер

2  големи  картофа

1  с.л.  майонеза

пресен  лук и магданоз

Пържолите  се  слагат  в  плик  за   фризер  с  всичките  подправки,  виното,  горчицата  и  соса.  Размесете   всичко  добре  и  оставете   да  предстои  минимум   12  часа  в  хладилник. Обикновенно  ги  правя   вечерта  преди  да   ги   готвя  и стоят  цяло  денонощие.

Вземете  голям   тиган  и  запържете  пържолите  за  минута  –  две и  от   двете  страни. Месото  се  “  запечатва“  и  така  остава  много крехко  и  сочно.  Извадете  го  от  тиганчето и  запържете  гъбите,  прибавете брашното.  След  това  слагам   водата  и  бульона,  мащерката  и  черния  пипер.  Разбъркайте  добре  и   върнете  месото  обратно.  Намалете  котлона  почти  до  минимум,  похлупете   и  оставете  за  около  15 –  20  минути  до  сгъстяването  на  гъбения  сос. Сол  не  слагам.  Бульона  е  достатъчно  солен.

Междувременно  сварете  картофите  –  обелени  и  нарязани на  кубчета.  Смачкайте   ги  добре  и  още  докато  са врели  прибавете  майонезата, ситно  нарязания  магданоз  и  лук.

Сервирайте   всичко  заедно  с  бяло  вино.  Да  ви е   сладко..;)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s