ПИЦА

Пицата  е  нещо невероятно.  Едно  от  нещата, които  можем  да  хапваме почти  всеки  ден и  няма  да  ни  омръзне.Както   гювечето,  празният  блат  за пица е  едно  неограничено поле  за  действие  и  плънката   винаги зависи  от  това, което обичате.

ПРОДУКТИ за тестото

250 мл хладка  вода

3  с.л. олио

1/2  пак .  суха  мая

1  с.л.  мед

1/2 ч.л. сол

брашно  около   3  –  3  1/2   ч.ч.

за  ПЛЪНКАТА

3  с.л. песто

2 ч.ч.  настърган  кашкавал

1  ч.ч.  нарязана  шунка

1/2 ч.ч.   домати

1  ч.ч.  гъби, нарязани

мащерка

Измесете   всички  продукти  за  тестото  и  го оставете   да  почине  за  петнайсетина  минути.  След  това   го  разточете  на   тънка  кора  около  6 – 7  мм.  Разпределете  пестото

DSC_2919

върху  разточената  кора и  после  я  надупчете   с вилица.  Кашкавала  се   разделя на  две.  Сложете  едната  част  от кашкавала, после  другите  продукти  в  следния   ред:  мащерка, шунка, домати,  останалия  кашкавал  и  най  накрая  гъбите.

Оставете   за  още  десетина  минути  и  печете  на  силно  загрята  фурна  –  180  –  190  градуса.

Да  ви е сладко..:)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s