ЯГОДОВА КРЕМ ТОРТА С БОРОВИНКИ

Не  обичам  сладко. Може  да  ми  се   дояде   един  път  в  месеца,  но  след  първата  хапка  баклава  и  вече  ми  е  достатъчно.  Но   такива  леко  кисели  десерти  обичам  много  и  ги  препоръчвам.  Това  е  една  изключително  лека,   въздушна  крем   торта,  която  може  да  бъде  направена  с  всякакви плодове…:) Бях правила  боровинкови  кексчета  преди  2  дни  и  имах  останали   4, а  това  беше  най  –  добрия  начин  да   ги  използвам..:)

ПРОДУКТИ

4  малки  боровинкови  кексчета, ако имате   няколко  парчета  стар  кекс – ще  свърши  същата  работа

2 кутии  заквасена сметана

1  пак.  крема  сирене  / оставено  за  около   час  на  стайна  температура/

4  с.л  пудра  захар

1 ч.ч.   скадкарска  сметана

2 пак,  желатин  –  аз  използвах  ягодов

50  мл. гореща вода

1  ч.ч. плодове по  избор  – боровинки

Тортата  се   прави   в  форма  за  торта,  с  пръстен,  за  да  може  да  стегне. Разтворете    желатина   в  горещата вода  и  оставете  настрана  да  изстине.  През  това  време  разбийте  кремата  сирене   с  пудрата  захар.  Прибавете   заквасената  сметана и   разбитата  отделно течна  сметана.  Сложете  изстиналата   желатинова  смес  и  разбийте   добре.  Пригответе   „блата“  –  дъното  на  тортата.  Във  формата –  пръстен  се  начупват  кексчетата така,  че  да  покрият дъното.  Прибавете  боровинките.

DSC_5738

Залейте  със сместа  и  приберете   за   поне   6  часа  в   хладилник. 🙂  Да  ви е  сладко!

DSC_5745

Advertisements

4 thoughts on “ЯГОДОВА КРЕМ ТОРТА С БОРОВИНКИ

  1. Да ми дадеш малко повече инфо за заквасената сметана, колко грама общо е или какви са кутиите, че има сума ти видове с различни опаковки. Благодаря ти

    • При мен опаковките заквасена сметана са по 450 грама – използвам 2. И по – малко да сложиш пак ще стане – просто увеличи сладкарската сметана

  2. Супер, благодаря ти много. А да ми дадеш идея от къде да намеря ягодово желатин, имам от тапиока, дали ще стане с него? Извинявай за словашките въпроси, но с готвенето сме на Вие.

    • Правила съм го с няколко вида желатин – с вкус на портокал, ягода и малини…..Ако нямаш овкусен желатин може и да използваш и чист, като добавиш някакъв плод /пасиран/. Пробвай 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s