КАРТОФЕНИ КРОКЕТИ

Дали  крокети,  дали  кюфтенца – все  тая…Обикновенно  ги  оформям  като   кюфтенца  –  по  лесно  се  пържат и  се  оформянето  става по –  бързо..:)

ПРОДУКТИ:

1  кг. картофи

30  грама  масло

100 – 150 грама настъргано сирене

1 ч.ч. настърган  кашкавал

1  яйце

по  желание  няколко  стръка ситно нарязан  пресен  лук

сол, черен пипер, магданоз, мащерка или чубрица

 

ЗА ПАНИРОВКАТА:

брашно

галета

2   яйца

сол  и  черен  пипер  на  вкус

 

Обелените  картофи  се  сваряват   и  пасират.  Прибавете маслото, ситно  нарязаните  зелени  подправки,  черния  пипер и осолете  на   вкус. „Измесете“  картофите  с  настърганото сирене  и  кашкавал.  С  мокри  ръце  се  оформят пурички или кюфтенца  и  оставете  за  час  в  хладилник.  Панирате  в  брашно/ яйце/ галета .

Да  ви е   сладко!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s