АМЕРИКАНСКИ ХЛЕБНИ БИСКВИТИ

Нямам  дори и  идея  как да  ги  нарека  по  друг начин.  Приличат на  нашите  си  български  содени  хлебчета,  но  са  с прясно  мляко,  а  не  с  кисело.  Стават  и  за  закуска, и  за  вечеря. Обичаме   ги  с мед  и  масло  или  масло  и кашкавал.  Опитайте ги  и няма  да  съжалявате..:)

 

ПРОДУКТИ:

2  ч.ч.  брашно  плюс  2 –  3 с.л. брашно  за  месене

1 с.л. сода

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

1/3 ч.ч.  масло

1  ч.ч. мляко

1/2  ч.ч.  кашкавал  нарязан  на  ситно/  или  настърган/

1/2  ч.л.  розмарин, чубрица

 

Брашното,  содата,  захарта  и  солта  се  разбъркват  добре  в  дълбока  купа.  Прибавете   маслото  нарязано  на  парчета  и  го  примесете.  Пребавете  подправките  и   кашкавала,  и  отново  объркайте   добре.  Млякото  се прибавя  по  малко.  Получава  се  меко,  доста лепнещо, тесто.  На  добре  набрашнена  повърхност  измесвате   внимателно  с  ръце. Разстилам  на   кора  с  дебелина  около  2  см   и  с помощта  на   чаша  изрязвам  кръгове.  Пекат  се  на  предварително  загрята  на  220  градуса по  Ц  фурна  за  15 –  20  минути.

Да  ви  е сладко..:)

Advertisements

2 thoughts on “АМЕРИКАНСКИ ХЛЕБНИ БИСКВИТИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s