ПРОЛЕТНИ РУЛЦА

Е  така  новогодишно  съм настроена  на  пролетна  вълна. То не  бяха  пролетни  торти,  салатки  и  защо  и не  пролетни  рулца.  Невероятно  свежа добавка  за  всяка  вечеря  или  обед,  сервирани  с  млечен  чеснов  и  соев  сос  – който  както  ги  обича…:)

ПРОДУКТИ  за  20  големи  или  40  малки  рулца

200 –  300  грама  пилешко  филе,  нарязано  на  ситно  / може  да  замените  с  всякаква не  много  мазна кайма/
около  половин  прясна зелка,  нарязана  на ситно

3  големи  моркова,  настъргани

1/2 ч.ч.  гъби

1  чушка  нарязана  на  ситно   и  пресен  лук  –  по  желание

20 квадрата оризови  кори  или  перфектния  заместител  тънка  кора  за  банички.

Може  да  прибавите  и  всякакви  зелении  и  кълнове,  зависи  какво  обичате..:)

Месото  се  задушава   до  готовност  в  малко  мазнина.  Подправете   с  черен  пипер,  къри и  малко  сол.  В   дълбока  тенджера  / или тиган/ изпържвате  зелето, морковите,  гъбите,  чушката  и  зеления   лук.  Обикновено  ги  слагам  на  по  слаб  котлон  с  малко  вода – до  омекване  на  зелето.

DSC_3214

След  това  се  завивавате  по  указания  начин  :

DSC_3215                    DSC_3216

И  в  двата  случая  /  и  с  оризовите  кори,  и  с  корите  за  баница/  стават  по  един  и  същи  начин,  вкуса  е  идентичен.  Пържат  се  за  не  повече  от  2 –  3  минути  в  силно  загрята  мазнина  и  се изцеждат  на  хартия.  Поднесете  с млечен  чеснов  и  соев  сос..:)

DSC_3218

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s