ПАНИРАНИ ОРИЗОВИ ТОПКИ

Обичам  да  гледам  разни  кулинарни предавания…Не  заради  друго,  ами  защото  ми  дават  идейката,  която  после  мога  да  доразвия  в  хубавата  си  главица.  Та   рецептата  за  въпросните   оризови  топки  дето  гледах  бяха  само  от  ориз, без  никаква плънка,  и  бяха  не  по   големи  от  орех.  Аз  ги  напълних  с  кашкавал  и  парченце  шунка  и  станаха  невероятни!

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.  ориз

6 –  7   кубчета  кашкавал  с  големина  2см/2см

6  – 7 парчета шунка

черен пипер,  мащерка,  чубрица,къри,  сол

Може  да  сложите и кисела  крастевичка

яйце  и  брашно  +  галета  пожелание  за  паниране

Ориза  се сварява  добре,  изцежда  се от  водата.  Слагам  около  1  с.л   масло, подправям с черен  пипер, кърито  и  чубрицата.  След  това   оформете   топчетата. Всяко  парченце  кашкавал   се  увива  в  шунка / в  това  вързопче  е  мястото  на мащерката/ и  отстрани се  „облепя“  с  ориз.  От  1  ч.ч.  ориз  правя  6  –  7  топки.   Мокрите  ръцете  си, оформяте   хубаво  всяко  топче  и после  брашно, яйце, брашно/галета.  Панирате   в  гореща  мазнина.  Топчетата  трябва  да  ги  усетите  стегнати,  за  да  не  се  разкапят.

Сервирам  върху  легло  от спанак  с  млечен  чеснов  сос  и  бяло  вино:)  Да  ви  е  сладко!

Ориза   се  сварява

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s