ХЛЕБНИ ЗАВЪРТУЛИ

Чудех  се как  да   ги  нарека  –  защо  не  така…:)  Пълнени  са  с шунка,  кашкавал/сирене   и   гъби.  Страхотни  са  за   закуска  или  като  допълнение  към  салата. Може  да  ги напълните  с   всичко,  което  обичате –   спанак,   сирене,   всякакви  задушени зеленчуци.

ПРОДУКТИ:

200 мл.  вода

200 мл. мляко

4  с.л.  олио  или  масло

1 ч.л.  сол

щипка  захар

1  пак. мая

брашно   до  меко тесто

За  плънката:

200  грама  кашкавал

200   грама   шунка

1  ч.ч.  нарязани   гъби.  задушени  в  малко  масло

1  ч.ч.   царевица

50 грама  масло  –  разтопено,  смесено  с  3  -4   скилидки  счукан   чесън

шарена  сол, чубрица,  подправки  по  желание.  Аз  слагам   малко  мащерка..:)

 

Омесете  тесто  и  го оставете   да  „почине“  за  десетина  минути.  След   това   разстилете  върху  намазнена  повърхност  в  правоъгълна   форма.  Намажете    с  чесновото  масло,  сложете  подправките  и   плънката.  Завийте  на  стегнато  руло.  С  остър  нож   се  режа   парчета  –  около  2 – 3  см.  Наредете   в  тава на  разстояние  едно   от   друго.

DSC_7289

 

По желание  отгоре  може  да  сложите   сурови  гъби  и  парче  бекон…:)

DSC_7290

 

Оставете  да  втасат   добре. Печете   в  предварително  загрята    фурна  за  около   30  минути…:)

Да  ви  е  сладко!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s