ПЪЛНЕНА ТОРТА

Тази   торта  я  помня  още  от   детството  си.  Невероятна. Обикновенно  я  правя  шоколадова,  но  този  път  реших  да направя  нещо  различно. Кога  ли  ще   дойде   ден  да мога  да  спазя  една   рецепта  както   трябва.  Но така  е  по  весело. Трябва  ви  кексова   форма,   в която  ще   редите   тортата.

Рецепта  за  класически  блат   за  торта:  За  получаването  на   3  блата  с  диаметър   16  см.

125 гр.брашно,  което  размесвам   добре   с   1 пак. бакпулвер
20 гр. какао
3 яйца
150 гр. захар
150 гр. размекнато масло

ЗА  ПЪЛНЕЖА

3  банана

2  ч.ч.   боровинки  –   може   да  ги  замените  с  ягоди

сок  от  1  портокал

1 ч.ч.  сметана,  разбита

1 пак. сирене  крема

4  с.л.  пудра  захар  –  ако  обичате   по  сладка   торта  –   сложете  повече

1 пак   желатин, разворено   в   1/3  ч.ч.  вода

1  ч.ч.  заквасена  сметана

 

2  ч.ч.    течна сметана,  разбита,   за  намазване

 

Блата  е  много  лесен  за  приготвяне.  Разбиват  се   маслото  и   захарта  с  миксер.  Постепенно се  прибавят   яйцата  и  след  получаването  на   хомогенна   смес  прибавете  брашното,  бакпулвера и   какаото.  Пече  се  на  180   градуса.  Не  обичам  да  давам   време,   защото  различните  печки,   пекат  различно  –  излезе  ли  суха  клечката   е  готов.

НО…Това  нямаше  да  е  обикновенна   торта. Установих  го,  след  като  разбрах,  че  съм  сложила  последното  си   масло   в  кроасаните/ очаквайте  рецепта   скоро/,  които  правих   дни  преди   това.  И  тъй  –  срам  не  срам  ще   си   призная  използвах   1  кутия   с  готова  смес   за   skdjoifsduihfuosiajafd

ванилов  блат,  който  оцветих  в  синьо…:)

Технолгията  е   същата,  така   че   го  оставям   въпрос  на  избор   с  какво     да  го  приготвите.

Блата  се   разрязва  на   3  части.  Едната  се  оставя  за  основа  на   тортата  и  трябва  да  съвпада  с  големината  на   дъното  на  кексовата    форма.  Ако   кесовата   ви   форма  е   по   –  голяма,   го  опечете   в  правоъгълна   форма,  която   ще  разделите   само  на  две,  и  от  която  ще  можете  да  изрежете  подходящо   дъно.

Пригответе  крема.  Желатина  се  накисва   в  1/3   ч.ч.   вода.  През   това   време   разбъркайте  с  миксер   кремата  сирене,  портокаловия   сок,  захарта  и  заквасената   сметана.  Прибавете   желатина.  При  получаването  на   хомогенна  смес   прибавете   разбита  1  ч.ч.  сметана.  И  почваме   да   „пълним“  тортата.

DSC_7733

Оставете  на  страна  единия  блат   за   дъно.   С   другите   два  се  облепя  кексовата форма.

DSC_7734

Сложете   няколко   лъжици  от   крема   и  поставете   трите   банана.

DSC_7735

Намажете   с крем  и   сложете  боровинките,   ягодите   или   плод  по  избор.   Изсипете   останалия   крем и  захлупете  с   дъното.

DSC_7736

 

Така   тортата   трябва  да  престои  поне  няколко   часа  на   студено,  за  да  стегне.  След   това   с еобръща   в  подходящ  поднос:

DSC_7737

Намазваме   със  сметана  и   украсяваме   по   избор…:)

Става много   ефектна   торта  –  пълна   с плодове…:)

DSC_7742

 

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s