ПЪЛНЕНИ РОЗИ

Това  са  едни   невероятни  пълнени   хлебчета.  Имам   два   варианта  на  приготвяне,  като   единият   е   с  кайма,   а  другият   със  сирене…И  двата  са  страхотни  и  няма   да  съжалявате   ако   се  решите   да  ги  направите.

ПРОДУКТИ  за  тестото:

Използвам  същото  тесто   като  за  „Хлебните   завъртули“

200 мл.  вода

200 мл. мляко

4  с.л.  олио  или  масло

1 ч.л.  сол

щипка  захар

1  пак. мая

брашно   до  меко тесто

но  добавям   ситно  нарязана   мащерка,  риган и   2 с.л.  пармезан.

„Плънка“  I

200  –  300  грама  кайма

3  ленти  бекон  – нарязан  на  ситно

кимион, черен  пипер,  магданоз,   няколко   стръка  пресен  лук.  Сол  на   вкус.

Каймата  се   измесва   добре  и   се  оставя  да  престои  поне   1   час   в хладилник.

Плънка  II

1  ч.ч.   сирене  –  или  равни  количества   сирене  и  извара

1/2  ч.ч   настърган  кашкавал

1/2  ч.ч.   царевица

1/2  ч.ч.  нарязана   шунка

мащерка,  черен  пипер и   риган

Измесете    всичко  и  оставете  настрана

Количествата  са  примерни,  може  да  увеличите   по  избор,  в  зависимост  какво   обичате   повече.  Може  да   сложите  гъби,  спанак, чушка.  Правила  съм  различни  комбинации.

По  желание  може  да  използвате   и  чесново  масло   за  намазване.

Измесето   меко  тесто  и  оставете  да   втаса   добре  завито  под   кърпа.  От   това   количество  ми  изизат   12   големи  питки.  Използвам   тавичката  за  малки  кексчета.

Ако  приготвяте  хлебчетата  с  първия   вариант,  който   е  по  – мързеливият  ,  просто   разделете   тестото на  12  равни   части и  формете   топчета.  Каймата  се   разделя  на   12    също  и    върху   всяко  едно   тестено   топче  се  прикрепя   кюфтенце.

1080284_10201579937729065_1566094672_n

Оставям    15  минути   да  се  надигнат  и  пека   на   силна  фурна .  Преди  изваждане   мажа  с  чесново  масло   по  желание.

 

При   втория   вариант,  тестото  се   разделя  на   12   топки  и   всяка  от  тях  се  разточва  с   диаметър   10 – 1 5 см.  Разрязвате  разточените  кори   окола   2  см  от   четирите  краища,  слагате  от  плънката   и  всяка четвъртинка   от  кората се   увива  около   плънката.  Така  се  получава   розичката.

1080725_10201579941449158_1955317480_n

Слагам   в  тавичката  за  мъфини,  оставям   10  –  15  минути   да   втасат и   пека  на   силна   фурна.   Преди   изваждане  мажа   с  чесново  масло.

 

Ето  и  готовият   резултат:

DSC_2519  DSC_2520

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s