Брускети с ленено семе

Не   за  първи  път   качвам  рецепти,  които   са  специално  „създадени“  от  моя  милост  за  голеият  ми  си.   Хванеш  една  опаковка  снакс   и  четейки   съдържанието  след  първия  ред  започва  да  ти  се  изправя  косата  от   всичките   боклуци,  които  има   вътре.  Та въпросните   брускети   се   правят   от   едни  питки,  които са  пълни   с  полезни  неща  и   ги  предпочитам   хиляди  пъти  пред  всички   чипсове, които  са  на  пазара.

ПРОДУКТИ

1  1/2 ч.ч.  хладка  вода

щипка   сол,  щипка  захар

4 – 5   с.л.  зехтин

1  ч.л.  суха  мая –  половин  пакетче, или  1/2   кубче   прясна

1/2   ч.ч.  ленено  семе

1/2  ч.ч.   нарязани  на  ситно  маслини

2  с.л.  сушени  домати  или  2  с.л.   доматено  пюре

1/2   ч.ч   овесено  брашно

1 с.л  пармезан

2  с.л.   сусам

Мащерка

брашно до  получаването  на  нелепнещо  тесто.ЗА  намазване  на  „чипса“:

50  мл.  зехтин

шарена  сол, чубрица

Това  са примерни  продукти.   Свободно  може  да  експериментирате,  слагайки   всякакви семена  и  видове  брашно   .  Крайния  продукт  трябва  да  бъде  нелепнещо тесто,  което   лесно  оформяте   на   пурички,   с  дебелина  около   3  см.  Оставяте за  около  30   минути  и  печете   на    силна   фурна    180   градуса.

Получават  се  невероятни  питки

Изображение

Оставям   ги   да  изстинат  и   ги  нрязвам  на  филийки   с  дебелина   2  –  3  мм.   Слагате   ги  в   голяма  тава и  с  помощта  на  четка   просто  поръсвате   със  зехтна.   Ако  искате  може  да   добавите    счукан   чесън или  подправки,  които  обичате. Така  приготвения   чипс   се   суши   на  по  –  ниска  температура   150  градуса   до   готовност.  Разбърквайте   ги  от    време на   време   и  внимавайте   да  не  прегорят.   Да  ви  е  сладко!

Изображение

Advertisements

11 thoughts on “Брускети с ленено семе

  1. Прекрасна рецепта! Всеки ден хапвам от ползеното ленено семе, но в този вариант е още по-вкусно! Обезателно ще опитам! Поздрави!

  2. Нещо не ми се получи за съжаление. Слажих целия пакет овесено брашно и тестото си остана лепкаво.) Дали не трябва да се добави и някакво обикновено брашно?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s