Чеснови хлебчета с пармезан, мащерка и масло

С  една   дума  описани  –  НЕВЕРОЯТНИ.   Мекички   като   памук   с  хрупкава  коричка.  Единственият   проблем  е,  че   свършват  много   бързо,  но  с а лесни   за   приготвяне.

ПРОДУКТИ:

250   мл   хладка   вода

5-  6  с.л.   зехтин

1/2  ч.л.   захар

1  ч.л.   сол

1  пак   суха  мая

Брашно   до  меко  тесто   –  около   600  – 700   грама   –  никога  не  мога   да   го  премеря….:)

За  „плънката:

70-80   грама  масло / разтопено

3   с.л  пармезан,  3  –  4   скилидки   счукан   чесън,   мащерка

1  жълтък  за  намарване

 

Разтворете  маята  в   хладката  вода,  прибавете  захарта, изчакайте  няколко  минути  да  шупне.  Приавете    зетина,   солта и  брашното  и  измесете  меко  тесто,  което се  оставя   настрана    за   не  повече   от    5  –   10  минути  – общо  време   времето,  за  което  ви   трябва  да  приготвите   маслото.  Счукайте   няколкото   скилидки   чесън,   прибавяте    разтопеното  масло,  пармезана  и   ситно  нарязаната  мащерка.    Може   да  дбавите  в сякакви   подправки  по  ваш   вкус  –   риган,  шарена   сол  или  каквото  предпочитате   Аз   ги   правя   само    с  мащерка,  защото  ароматът  им  е  невероятен.

 

Тестото   се   разточва  на   голяма   кора   с   дебелина    6  -7   мм. Намажете    с  овкусеното масло,  Разрязвате   като   пица  на   12   парчета ии   завивате    на   стегнати   кроасани.   НАмажете    с  разбитит  с   1  с.л.  прясно  мляко  жълтък  и оставете   да   втасат   добре  –    да  удвоят   обема   си. Печете   на   180  градуса   в  незагрята    фурна.   В   зависимст  от  това  колко  хрупкави   ги  обичате     отват  около   25  –  35  минути….:)

 

Ако   желаете след  измесването  на  тестото,  оформете като  хлебче и    оставете   да   втаса  – без  да  мажете   с жълтък.  Подправките  и   чесъна   ги  слагам    вътре   в  тестото.  Пека   на   180 градуса   за   30 –  40  минути    –  в   зависимост  колко  препечен  хляб обичате…:)

 

DSC_8404

 

Advertisements

4 thoughts on “Чеснови хлебчета с пармезан, мащерка и масло

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s