ПЪРЛЕНКИ СЪС СИРЕНЕ

Много пъти  съм   задавала   въпроса  “  Има  ли  нещо  по  –  хубаво  от   прясно   изпечен  хляб?“…Не,  ще   кажеш  приятелю,  но  не  е  така.   Всъщност   сигурно е  така,  докато не   дойде   време   за   пърленките.  Обилно  намазани   с  чесново  масло  и   подправки    –  топли –   няма   нищо   по  –  хубаво  от   това….

Рецептата  за  тестото   е  същата   като   чесновите   хлебчета  с   пармезан,  но  мащерката   и  пармезана  може   да   ги   сложите    вътре:

 

ПРОДУКТИ:

250   мл   хладка   вода

5-  6  с.л.   зехтин

1/2  ч.л.   захар

1  ч.л.   сол

1  пак   суха  мая

1  ч.ч.   настъргано   сирене

Брашно   до  меко  тесто   –  около   600  – 700   грама   –  никога  не  мога   да   го  премеря….:)

Мащерка  и  пармезан  по  желание.

За намазване   ви  трябва   50  грама   масло  и  3 – 4   скилидки   счукан   чесън.

 

Разтворете  маята  в   хладката  вода,  прибавете  захарта, изчакайте  няколко  минути  да  шупне.  Прибавете    зетина,   солта и  брашното, сиренето  и  измесете  меко  тесто,  което се  оставя   настрана    за   не  повече   от    5  –   10  минути.  Разделя  се  на   10   топчета,  които   разточваме   на   тънко и  печем  на   загрята   плоча/  скара.   След  изваждане   се  мажат  с   масло  –  ДА ВИ  Е  СЛАДКО!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s