ВИТА БАНИЦА С ДЪРПАНИ КОРИ

Като е баница – да е с дърпани кори, като са дърпани – да са дърпани с мерак….

ПРОДУКТИ за  2 големи  баници

700  – 800 грама брашно  – до  меко  тесто
0,400 мл. студена вода

5 – 6 с.л  олио
1 ч.л. сол

Ако правите   повече  сложете  1 с.л.  оцет,  забавя  процеса  на  отпускането  и   се  теглят по – лесно.

Сирене  и   яйца  за  плънка

Тестото  се  измесва  и  се  разделя  на  6  топки,  които  се разточват на  тънки кори,  мажат  се  с  олио  и  се  оставят да  починат  за  около  10  мин.

 

DSC_2697

 

 

Всяка  една   кора   с е поставя   в  средата  на  масата  и   се   дърпа   върху  покровка.  Ако   не  можете   да   разтеглте  самите  краища,  можете  да   ги  отрежете,  но   при  хубаво  брашно  резултата  е  невероятен:

 

10289840_726303520749477_7068646745392556688_n

DSC_8260

 

Ръсите  с   олио,  сирене  и  яйце  и  завивате  на  охльов.

Пече   се  на  силна   фурана / 180  градуса  /  за  около  30  –  40  минути..:)

Advertisements

2 thoughts on “ВИТА БАНИЦА С ДЪРПАНИ КОРИ

  1. Прекрасна баница, невероиятна майсторка! Ние с моят съпруг имаме въпрос, по-скоро той, тъй като той е майстрът у нас, какъв е материала на покривката, ако има значение? Той е почти 50 години тук, и не спира да се учи на нашата кухня. Благодаря ти предварително за отговора! И продължаваи да споделяш прекрасните вкисотии и майсторства!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s