БЯЛ ШОКОЛАД И МАРШМЕЛОУ ФОНДАН

Дадоха  ми  идея,   че   маршмелоу  фондант  можело  да  се   комбинира   с  бял  шоколад  и  започнах  да  творя   експерименти.

Извода:  по  – лесен  за  работа,  по  еластичен  и  не   се  къса   толкова  лесно…и  най  –  вече   по  –  вкусен.

ПРОДУКТИ  за  около  400  грама   фондан:

90  грама   хубав  бял  шоколад

120  грама   бонбони   маршмелоус

1  ч.л.   вода

1  ч.л.  1/2   глюкоза

няколко капки   ванилия  – по желание

около  2  ч.ч.  пудра  захар

Допълнително  пудра  захар  за  размесване

Разтопете   шоколада и  оставете,  разтопете   маршмелоуто  и  водата   в  микровълнова  /  около  30   секунди/.  Прибавете   глюкозата,  ванилията  и белия  шоколад  и  разбъркате   с  шпатула.   След  получването  на   еднородна  смес  почнете  прибавянето на   пудра  захар     до  получаването на  нелепнещо  тесто….

Фондана  може да  се  използва  веднага,  но   е препоръчително  да  престои  поне   12   часа.  Увит  плътно  във   фолио,  може  да   се  съхрани  до   2  месеца  на    стайна  температура…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “БЯЛ ШОКОЛАД И МАРШМЕЛОУ ФОНДАН

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s