Крем РАФАЕЛО

Невероятен   и нежен  крем.  Приготвям   го  за  първи  път  и  резултата  беше  невероятен.  Използвайте   хубав   бял  шоколад,  за  да  постигнете   хубав  резултат.

ПРОДУКТИ:

250г  крема сирене

1 ч.ч.  пудра  захар
150 мл кондензирано мляко
250 мл течна сметана (неподсладена)
200 г бял шоколад
50 г малки  вафлички  ванилия
30 г кокосови стърготини
30 г бадемови ядки счукани

 

Оставете  кремата   сирене   за  няколко   часа  на  стайна  температура,  за  да  омекне  и   го   разбийте   с пудрата захар. Пребавете  кондензираното  мляко  и   разбийте    до  получаването  на   еднородна   смес. Загрейте   /  пред  завиране,  но  д а не   заври/ 100  мл  от   сметаната  и   залейте   с  нея   белия  шоколад.  Разбъркайте  до  пълното   стопяване  на  шоколада   и  оставете   да  изстине.  Кокосовите   стърготини   може  да   ги  използвате  и  така,   но  аз препоръчвам  да ги  „изпечете“  на  котлон   за  около   10  минути,  на  слаба  температура.  Ароматът  им   става  невероятен.  Вафличките  и  бадемовите   ядки   се   смилат,  прибавете  към  тях кокосовите   стръготини   и  оставете  настрана.  Останалата   течна   сметана   с е  разбива    с миксер   и  към  нея   се  прибавя   сухата   смес  /   ядки,  вафлички  и кокос/.  Най  – накрая  двете   смеси  се  разбъркват   добре.

Оставям така  полученият  крем  да   престои  за  около   половин  час  в  хладилник   и   е   готов   за  нанасяне  на   тортата…

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s