ОРИЗ ЗА СУШИ

Да си приготвим суши… Преди години ми беше доста трудно да се реша, а и да си призная не съм много голям почитател на сурoва риба. Не заради друго, но е много трудно да си сигурен какво ядеш.

За приготвянето на ориза:

2 ч.ч. ориз за суши

3 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. / 120 мл/ оризов оцет

1 с.л. зехтин

1/4 ч.ч. захар

1 ч.л. сол

 

Ориза се измива много добре. Сложете го в тенджерка с капак с водата, оставете го да заври на силен котлон и намалете на много слабо. Оставете да се готви 20 минути. Опитайте с е да не отваряте капака. Ориза би трбвало да е готов и да е поел всичката вода. Оставете настрана. в подходящ съд смесете оцета, зехтина, солта и захарта. Оставете го да заври и дръжте на котлона до пълното стопяване на захарта. Махнете от огъня и изсипете сместа при сготвения ориз. Като се изсипе в началото ще изглежда много мокро и не както трябва. Използвайте дървена лъжоца и внимателно разбъркайте ориза до пълното му изстиване и абсорбиране на течността. И сте готови. Искам да кажа, ч е хората с е учат с години да правят ориз за суши, но това беше една от първите рецепти, която съм използвала и никога не съм имала проблем.

 

Тук   съм  използвала  крастевица,   авокадо,  крема  сирене,  пушена   сьомга  и   рулца  от  раци.   Но   общо   взето  в сичко  е   до   въображение…

Advertisements

One thought on “ОРИЗ ЗА СУШИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s