ВАНИЛОВ МУС С БАДЕМИ

Малко  сладки  неща  могат  да  ме  изкушат…Не  ми   с е прияжда   сладко  и   това е….Но  това   е  от   онези  хубави  кремчета,  които   си   заслужават   да  се  приготвят   поне   веднъж  месечно.  Спокойно  го  използвам  и  за   тортен   крем,  но  т рябва  да   се  използва   пръстен,   за  да  може   да   стегне.

ПРОДУКТИ:

1  пакет   ванилов  пудинг/   студено  приготвяе/ .  Използвам   с  аромат  на   френска   ванилия

1  ч.ч. прясно  мляко

1  пак.  крема   сирене   

400   грама   заквасена  сметана

1  пак   желатин,  разтворен   в  1/3   ч.ч.  вода

1   ч.ч   сметана /250  мл/   разбита 

1/2   ч.ч.   ситно   смлени   бадеми /  понякога    слагам  р авно  количество   кокос  и  бадеми   –   резултата  е  неверояен/

В   случая  използвах  бисквити  и  ягодов    сироп   за  украса….

 

Оставете    крама   сиренето    на   стайна  температура   за  около   час.   Пригответе    пудинга    с   1  ч.ч.   мляко /  обикновенно  е   с   2/.   В  подходяща   купа   разбийте  крема   сиренето   за  няколко  минути   до  получаването  на   гладка   смес.   Прибавете   заквасената  сметана,  пудинга  и  желатина.  Всичко   се   разбива  с  миксер   до получаването  на  хомогенна   смес.  Накрая   добавете   бадемите  и  разбитата   сметана.   Обикновенно  използвам подсладена   сметана  и  не  използвам   захар.

 

 

Сипете   в  чаши  и  оставете   да  стегне   за няколко   часа…:)   Украсете  по  желание.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s