ПАНДИШПАНОВ КЕКС


Да има утре за закуска с кафето. Приготвя се бързичко / без отделяне на яйцата.


6 яйца се разбиват с 12 с.л.захар. Бъркам с миксер поне 6 – 7 минути. Смесете 12 с.л. брашно и 1 пак. бакпулвер и прибавете към сместа постепенно. Няколко капки ванилова есенция и 2.сл. какао по желание.

В  класическия  пандишпан  не   се   слага   мазнина.  Ако  искам   кекса   да   ухае  ма   масло,  мога  да   сложа   50  грама  разтопено  масло,  но  по  принцип  не  слагам…

Пече с е на предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. Проверявам склечка за зъби.

Advertisements

One thought on “ПАНДИШПАНОВ КЕКС

  1. Здравейте Даниела! Попаднах тук от страничката на българките в САЩ. Много интересни и вкусни неща виждам. Искам да споделя моята рецепта за пандишпанов кекс:
    6 яйца, чаша и половина захар, чаша и половина брашно, БЕЗ НАБУХВАТЕЛ. Ванилия, какао – по желание. Също по желание, но аз винаги го правя – на дъното на формичката разтопявам кр. масло и поръсвам орехи. Рецептата знам от възрастна плевенчанка. Опитайте, ще ви хареса!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s