ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ И БОРОВИНКИ

Невероятен   десерт,  който   повярвайте  ми,  може   да   събере   очите   на    всички,  които  не  обичат   безумно   сладки   десерти.  Признавам  се,  че  не  бях  опитвала  това  сладко изкушение преди   да  замина  отвъд  Голямата    вода  :),  но   е  пропуск,  който  поправям    често.  За  разлика  от    Портокаловия  чийзкек,  който   е  без  печене / https://didlovetocook.wordpress.com/2013/12/13/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA/ / този   се пече  и  му  трябват  поне    12 –  15   часа   да  изстине   и  да  стегне    добре   в  хладилник.

ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА

2  ч.ч.  натрошени   бисквити /  аз  използвах  равно  количество  натрошени  орехи  и   бисквитки,    резултата  беше   невероятен/

6  с.л. захар

6  с.л.  масло

ЗА КРЕМА:

5   паакетчета  крема   сирене  /  226  грама    всяко/ на  стайна  температура
1 ч.ч.  захар /   по оригинална  рецепта   1  1/2  ч.ч. ,  но  на  мен  ми   идва  много   сладко/
3 с.л. кокосово  брашно  /  в  оригиналната  рецепта    слагат    брашно  или   царевично   нишесте/
1 ванилия
1 ч.ч.  заквасена   сметана
4 яйца

1  ч.ч.  пресен  плод  / аз  използвах    ягода  и   боровинка/   “ сварени“   с    2  с.л.    захар  на   котлона   до  получаването  на   сироп  /  15 –   20 минути/

Загрейте    фурната  на  160  градуса /  325    F/.  Използвам  правоъгълна  тавичка  или   пръстен  за    торта.  Сложете     фолио  или  пергаментова  хартия,  за   да    ви   е  по  –  лесно   изваждането  от  формата. Продуктите    за   „блата“   се  измесват    добре и   се  притискат  към    дъното  на   формата,  в   която ще  печете. Намазнате  тавичката   преди   това  с масло,  за   да не  се  разцепи    чийзкейка   при  изпичането. Разбийте    кремата  със  захарта  и   ванилията,  прибавете  заквасената   сметана  и  брашното.   Яйцата   се  прибавят   едно  по  едно    до  пълното   им   абсорбиране.   Изсипете   върху  бисквитения   блат.  Най  отгоре   сложете     плодовия   сироп.  Ако  печете    в  тавичка,   времето   е  около   40  минути,   за    пръстена    е  около  80.   Пече  се докато   центъра е  почти   готов.  Изключете  фурната  и  оставете    вътре    до  пълното  му   изстивае   /  около   5 –    6   часа/.  След    това  приберете    в  хладилник   за    12.

Докато   се пече   е  хубаво  да  сложите  тавичка   с  вода  отстрани,  така  е   по  малка   вероятноста   да   се  нацепи.

Сервирайте   с разбита    сметана  и  полодов   сироп.  Да  ви   е  сладко!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s