СУСАМЕНИ ГЕВРЕЧЕТА за всеки повод

Не познавам някой, който да не обича сусамени гевречета. Като онези дето ги продаваха на Лъвов мост, направо от пекарната. Стават много бързичко и са лесни. Може да ги направите със сусам, лен, сол, ким, дори и пармезан …

ПРОДУКТИ:

1 яйце

1/2 ч.ч. вода

1 пакетче суха мая /7 грама/ или 21 грама прясна

4 с.л. зехтин

щипка захар

половин чаена лъжичка сол

Отиват около 2 ч.ч. брашно и малко  – до меко тесто

ЗА НАМАЗВАНЕ:

1 жълтък и 2 с.л. прясно мляко

сусам за наръсване

От всичките продукти се измесва гладко и еластично тесто. Ако меся в хлебопекарната или миксера не разтварям маята. Оставете го в намазнена купа, покрито с фолио да удвои обема си.

От това количество правя десетина гевречета, в зависимост от това колко големи ще ги направя.

image

Мажа  с  жълтъка,  разбит с   2  с.л. мляко,  ръся   със   сусам  и   ги   оставям   да   втасат  за   около  половин    час.  Пекат  се  в  предварително   загрята  фурна на   200 градуса  за  7  –   10  минути.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s