ПАНДИШПАНОВИ ПАСТИЧКИ С МАСЛЕН КРЕМ

Та идеята ми беше да направя от онези хубавите пастички, дето ги имаше преди години в малките квартални сладкарнички. Доближих се максимално всъщност и резултата ни хареса много. Пандишпановия блат овкусих с няколко капки малинова есенция, а не ванилия.

ЗА БЛАТА:

5 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 ванилия/ или есенция по избор

1 бакпулвер

ЗА КРЕМА:

125 грама хубаво, безсолно масло

200 грама пудра захар

2 с.л. прясно мляко / аз замених с карамелена сметана за кафе/

2 с.л. карамелен сироп / по избор/. Аз не исках да овкусявам с ванилия и затова използвах карамел.

За това количество ви трябва голяма правоъгълна тава / 45 / 30см/, моята е горе долу толкоз.

С помощта на миксер разбийте яйцата и захарта. Захарта трябва да е напълно стопена. Прибавете есенцията / ванилията и бакпулвера. Не спирайте да бъркате. Брашното се прибавя на части, по супена лъжица, като не спирате да бъркате с миксера, до пълното му абсорбиране. Печете върху хартия, за петнайсетина минути, на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Като го извадите, го оставете да изстине на пълно. През това време може да направите крема.

Аз общо взето слагам всичко наведнъж и разбивам с миксера до получаването на пухкав крем… Общо взето отнема десетина минути.

Изрязвам краищата на пандишпановата платка и я разделям на две. Пандишпана е малко сух, така че е хубаво да сиропирате. Аз сиропирах с компот от праскова, но тук всичко опира до личен избор. Намажете с крема и оставете част за измазване. Украсете по желание. Аз сложих сметана и бадеми.

Да ви е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s