ХУМУС

В тая жега напоследък, да си призная, само на салатки и плодове го карам. то такава горещина, че не ти се и яде… Но хумуса, ами хумуса си е различно нещо. Не стига, че е много полезен, ами и се прави бързо и върви със всичко.

ПРОДУКТИ:

400 грама сварен нахут или от консерва
60 мл. лимонов сок. Предпочитам прасно изцеден лимон…
1/4 ч.ч. или около 60 мл. сусамов тахан
2 с.л. зехтин + допълнително при сервиране
Сол и кимион на вкус
3 с.л. вода
червен пипер и чесън, по желание.

Аз сервирах с нарязан на ситно пресен чесън.

Единственото  правило е да разбиете в кухненския робот лимоновия сок и сусамовия тахан в  самото начало, за около минутка. После прибавете останалите продукти.

И воала… За по малко от десетина минути имате страхотен апетайзър.

Добавете люта чушка или сушен домат и получавате съвършено различен вкус. Да ви е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s