БУХТИТЕ НА БАБА

Невероятна съботно – неделна вкусотия. Задължително сервирам със сладко и дребно сирене.

Незнам от кога са ми първите спомени за тези бухти. Баба ги режеше на квадратчета и ги пържеше на черната печка… В онзи тиган, дето нямаше изтъркване от черното на огъня. После мама. Всяка неделя. Никога не сме пропускали.

ПРОДУКТИ:

1 яйце

1/2 ч.ч прясно мляко

1/2ч.ч. кисело мляко

1 с.л. захар

щипка сол

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. / около 2 – 3 грама/ суха мая. Ако ползвате прясна, отношението е 1:3

1 с.л. олио

брашно, до меко, лесно за точене тесто

 

„Кипнете“ маята в прясното мляко за няколко минути и от всичките продукти измесете гладко тесто. Продуктите е хубаво да бъдат със стайна температура.

Разделяме на две и разточваме на кори с дебелина около 5-6 мм. Изрязвам кръгчета с диаметър 5 – 6 см. И оставям да втасат. Времето за втасване е различно – в зависимост колко е топло вкъщи.

Пържим и изваждаме на кухненска хартия. Сервираме топли със сладко, сирене или пудра захар 🙂

Да ви е сладко!

 

image

 

 

Advertisements

4 thoughts on “БУХТИТЕ НА БАБА

  1. Благодаря за прекрасната рецепта Диана, върна в моето детство и в спомените за моята баба, не ми трябваше много да се чудя и ги забърках – страхотни са наистина – благодаря от сърце!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s