ПИЛЕ В СЛАДКО КИСЕЛ СОС

Това е един много хубав вариант на китайското пиле, дето  го продават из ресторантите…Вкъщи много го обичаме, а и върви с почти всякаква гарнитура. Напоследък почнах да го завивам и в питки за дюнери, със зелена салата.

Днес го приготвих с гарнитура от бял ориз и много зеленчуци. Получи се страхотна комбинация!

ПРОДУКТИ:

за соса-

3/4 ч.ч захар

1/2 ч.ч ябълков оцет

1/4 ч.ч кетчуп

1 с.л соев сос

В оригиналната рецепта има чесън на прах- 1/2 ч.л, но аз слагам една скилидка чесън, като спокойно може да го пропуснете.

Аз добавих 2 с.л сусам, предварително запечен на тиган.

Използвам пилешки гърди, овкусени със сол и черен пипер, нарязани на кубчета, които  запържвам в тефлонов тиган с 2 с.л зехтин. В отделна купа смесвам всички продукти за соса до получаването на хомогенна смес. Заливам пилето и оставям на котлона около десетина минути до сгъстяването му.

Отделно запържих месести червени чушки и гъбки, които добавих към пилешкото, веднага след като свалих от огъня.

Сервирах с ориз и бланширан карфиол.

Рецептата търпи много експерименти. Пресен грах, зелен боб, морков, царевица и всякакви зеленчуци. Няма да съжалявате!

Advertisements

8 thoughts on “ПИЛЕ В СЛАДКО КИСЕЛ СОС

      • вече знам, че ще ни хареса! опитваме се да избягваме пържене и панировки когато е възможно…
        впрочем, освен с филе/гърди, опитвала ли сте с друг вид пилешко?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s