РАЦИ ала Луизиана – Louisiana crawfish boil 

На особена почит в Луизиана са речните раци… Ядат се в огромни количества. Имат дори и фестивали посветени рака 🙂 Ядат се подлютени, с много подправки. Рецептата, която ви предлагам, е на Алтон Браун, за традиционните раци от южния американски щат…

Пригответе си подправките и може да ги съхраните за бъдещо ползване в добре затворено бурканче. Рецептата е за 5 кг раци, но тук такива количества се правят трудно.

ПРОДУКТИ
1 с.л черен пипер на зърна

1 с.л семена от кориандър

1 1/2 с.л зърна бахар

18-20 литра вода

450 грама сол

4 с.л лют червен пипер

2 с.л чесън на прах

2 с.л червен пипер

1 глава лук- стар/ в оригиналнста рецепта слагат стрит на прах лук

1 с.л чубрица 

1 с.л орегано

1 с.л горчица на прах

1с.л семена от копър

6 дафинови листа/ начупени

5 кг речен рак 

2 глави чесън/ разделен на скилидки
На това количество се слагат килограм и половина пресни картофи и 8 кочана, начупени на половинки млечна царевица.
Раците се варят доста бързо и за това време не можем да извлечем всичко от подправките. Смелете в мелничка пипера, кориандъра и бахара. В подходящ съд сложете водата и всички подправки, и солта. Похлупете и оставете да ври 40 минути. След завирането добавете царевицата и картофите. 

Раците се измиват много добре под течаща вода. Добавете ги към врящите подправки. Варите 3-4 минути, изключете котлона, похлупете и оставете да стои 10-12 минути. Сервирайте веднага. Да ви е сладко!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s