ЯГОДОВА НЕЖНОСТ

Това  е  една  много   лека   тортичка  от   рода на  парфетата.   В  сезонът  на   ягодите,  какво  по –  хубаво  от  един  такъв   десерт…:)   По  принцип  използвам   пандишпанена   платка   за  основа,  но  този  път  използвах   класически  готов шоколадов  блат.

ПРОДУКТИ:

2  пак  сирене  крема  или   2  ч.ч.  фина извара

1/2  ч.ч.   заквасена   сметана

2  ч.ч.   течна   сметана.  Ако  не  е  подсладена  използвам    1/2  ч.ч.  захар

1  пак.  желатин  разтворен   в  1/3  ч.ч  вода

2  ч.ч.  нарязани  на  ситно  ягоди

1   пак меки   бишкоти  +   ягоди   за  украса

ЗАЛИВКА:

1   пак   желатин

1/2   ч.ч   компот  от  праскова

 

Оставете    кремата  сирене   около   час  на  стайна температура  и  след   това  го разбийте   със  заквасената   сметана и  нарязаните   ягоди.   В   отделна  купа  разбийте   течната   сметана  и   внимателно   смесете    с   ягодовата   смес.

В  пръстен   за    торта   с е  слага   основата,  нареждат   се   бишкотите  и   се  пълни.    Украсете  по  желание  и  оставете   за  около   час   в  хладилник.  Извадете  и   залейте   с   1   желатин,  разтворен   в  1/2  ч.ч   подсладена  вода  или  ягодов  сок. Аз  изполвах  компот  от  праскова.

Оставете   в  хладилник   да  престои поне    5  -6    часа,  за  да  стегне   добре.

 

ДА  ви  е  сладко!

DSC_8241

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s